ILMAINEN TOIMITUS YLI 100 € TILAUKSILLE

Talonumerot

Opas talonumeron valintaan

Talonumeroita tarvitaan, jotta posti ja vieraat löytävät varmemmin perille. Myös hätätilanteita varten talonumeron on oltava selkeästi esillä. Se voi pelastaa henkiä! Talonumerointi riippuu maasta ja alueesta. Se on tavallinen asia. Niin tavallinen, ettei monesti tule edes ajatelleeksi, miten sekin piti alun perin keksiä. Tässä postauksessa saat selville, miten talonumeroista tuli osa arkeamme, mikä on sen tärkeä tehtävä ja mitä asioita on otettava huomioon talonumeroa valitessa.

Osaksi jokapäiväistä elämäämme

Entisaikaan talonumeroille ei ollut tarvetta, sillä kaikki tunsivat toisensa ja tiesivät oman kotinsa kylissä ja jopa kaupungeissa. Kaikki kuitenkin muuttui, kun tulivat taksi, posti ja asevelvollisuus. Talonumeroiden historia juontaa Pariisiin 1500-luvulle, josta ovat varhaisimmat tiedot talonumeroiden käytöstä. Kuitenkin vasta 1800 –luvulla syntyivät nykyisin tunnetut talon numerointijärjestelmät. Silloin talonumeroita valmistettiin suurissa määrin, vaikkakin käsityönä. Emalikyltit tehtiin perinteisesti sinisellä taustalla valkoisin numeroin ympäri Eurooppaa, jossa ne ovat edelleen käytössä. Matkoillasi oletkin saattanut huomata nuo sinivalkoiset numerokyltit historiallisissa rakennuksissa.

Lopulta talonumerointi vakiintui. Sen on systeemi, jossa jokaisella talolla on oma numerokyltti. Se helpottaa huomattavasti juuri tietyn talon löytämistä. Ja loppu onkin historiaa!

Arkisen muotoilun kauneus

Herätimme henkiin perinteisen käsinkaavausmenetelmän vuonna 1991, ja nyt tuotamme autenttisia ja ylellisiä kylttejä mukaan lukien talonumerot, osoitelaatat, ovikyltit ja nimilaatat. Jokaisella yksilöllisellä kyltillä on elinikäinen takuu, ja alkuperäisen värin säilyvyys on taattu.

Moderni talonumero ja perinteinen käsityö

Moderni talonumero ei ole pelkästään sijainnin merkitsijä tai suunnannäyttäjä. Hyvin suunniteltuna talo- tai ovikyltti voi imarrella arkkitehtista suunnittelua, täydentää julkisivun yksityiskohtia tai yksinkertaisesti antaa persoonallisen kosketuksen asumuksellesi.

Talonumeromallistomme

Suunnittelimme autenttiset talonumeromallistomme huolella ottaen huomioon koon, värin, reunukset ja fontin. Jokainen mallisto sisältää kaikki suosittelemamme koot ja muodot talonumeroille. Kaikki väriyhdistelmät ovat teräväkontrastisia.

Opas talonumeron valintaan

Talonumeroita tarvitaan, jotta posti ja vieraat löytävät varmemmin perille. Myös hätätilanteita varten talonumeron on oltava selkeästi esillä. Se voi pelastaa henkiä! Talonumerointi riippuu maasta ja alueesta. Se on tavallinen asia. Niin tavallinen, ettei monesti tule edes ajatelleeksi, miten sekin piti alun perin keksiä. Tässä postauksessa saat selville, miten talonumeroista tuli osa arkeamme, mikä on sen tärkeä tehtävä ja mitä asioita on otettava huomioon talonumeroa valitessa. Osaksi jokapäiväistä elämäämme Entisaikaan talonumeroille ei ollut tarvetta, sillä kaikki tunsivat toisensa ja tiesivät oman kotinsa kylissä ja jopa kaupungeissa. Kaikki kuitenkin muuttui, kun tulivat taksi, posti ja asevelvollisuus. Talonumeroiden historia juontaa Pariisiin 1500-luvulle, josta ovat varhaisimmat tiedot talonumeroiden käytöstä. Kuitenkin vasta 1800 –luvulla syntyivät nykyisin tunnetut talon numerointijärjestelmät. Silloin talonumeroita valmistettiin suurissa määrin, vaikkakin käsityönä. Emalikyltit tehtiin perinteisesti sinisellä taustalla valkoisin numeroin ympäri Eurooppaa, jossa ne ovat edelleen käytössä. Matkoillasi oletkin saattanut huomata nuo sinivalkoiset numerokyltit historiallisissa rakennuksissa. Lopulta talonumerointi vakiintui. Sen on systeemi, jossa jokaisella talolla on oma numerokyltti. Se helpottaa huomattavasti juuri tietyn talon löytämistä. Ja loppu onkin historiaa!

Talonumerot Suomessa

Suomessa talonumero on oltava selkeästi esillä. Numerokyltti tulee asettaa sellaiseen kohtaan, josta se näkyy heti ilman suurempia jahkailuja, eikä aikaa kulu talonumeron etsimiseen. Talonumero on oltava sen verran korkealla, että paloauton tai ambulanssin kuljettaja näkee sen hyvin. Sitä ei siis tule sijoittaa liian alas. Oikean kohdan valinta on tärkeää. Lisäksi talonumeroa ei saa peittää puskat, kasvillisuus tai lumi. Talonumerot täytyy näkyä kauas. Etenkin pelastustoimi toivoo, jotta kyltit ja opasteet ovat selkeästi esillä. Pelastuslain mukaan kiinteistön omistajan ja haltijan on huolehdittava ajotiet ja muut kulkuyhteydet ovat esteettömiä ja merkitty asianmukaisesti. Tärkeänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että poliisin ja pelastusviranomaisten on päästävä apua tarvitsevaan kohteeseen. Talonumero voi pelastaa ihmishenkiä, joten kyse ei ole mistään pikkuasiasta. Huomioithan myös, että kiinteistöjen palotarkastuksissa kiinnitetään huomiota talonumeroiden toisin sanoen numerokylttien näkymiseen. Talonumero on käytännössä osa osoitetta eli osoitenumero. Etenkin maaseudulla käytössä ovat hyvin vaihtelevat ja moninaiset systeemit. Joitakin numeroita ei saateta käyttää ollenkaan. Niin maalla kuin kaupungissa numerokyltit ovat parillisia ja parittomia.

Oma talonumero kesämökille

Talonumero tuntuu monen mielestä varmasti itsestään selvältä asialta. Se on osa meidän jokapäiväistä elämäämme. Mutta oletko miettinyt, että talonumero tai numerokyltti olisi hyvä olla myös mökillä? Kesämökkejä on Suomessa noin 507 200. Se on iso määrä Suomen kokoisessa maassa, jossa välimatkat ovat todella pitkiä ja maa on harvaanasuttu pinta-alaan nähden. Eniten mökkejä löytyy Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Etelä-Savon maakunnista. Ne sijaitsevat tavallisesti maaseudulla, järven rannalla. On tärkeää huolehtia, että myös mökkien ja huviloiden opasteet ja kyltit on merkitty selkeästi. Esimerkiksi hätätilannetta varten, jolloin pelastustoimi löytää perille nopeammin ja varmemmin.
25 talonumero emalikyltti

Talonumeron valinta

Suomessa numerokyltti joutuu koville. Sen on kestettävä tuulta, pakkasta, jäätä, vesisadetta ja auringonpaistetta. Lämpötilat voivat vaihdella suuresti kesän kuumista lämpötiloista paukkuvaan pakkaseen. Siksi talonumeron on oltava laadukas. Sen on kestettävä ulkokäytössä äärimmäisissä sääolosuhteissa. Laadukas ja hyvä talonumero on sellainen, jonka väri ei haalistu vuosienkaan saatossa. Joka kestää aikaa vastaan. Numerokyltti näyttää kuin olisi aina uusi ja on valmistettu niin hyvistä materiaaleista, etteivät ne vahingoita ihmisiä tai luontoa. Silloin se on myös ympäristöystävällinen valinta. Talonumeroa valitessa tulee huomioida tietenkin myös numerokyltin koko ja mihin kyltti lopulta tulee. Talonumero on oltava riittävän korkealla ja että se näkyy selkeästi. Talonumero on siis paitsi hyödyllinen ja tärkeä, mutta se on osa myös kotisi ulkonäköä. Se on yksityiskohta, joka ei jää vierailtasi ja naapureiltasi huomaamatta. Talonumero voi todellakin tehdä talostasi kauniimman ja jopa nostaa arvoa. Siksi on hyvä kiinnittää huomiota talonumeron ulkonäköön. Huolellisesti valitulla talonumerolla korostat kotisi tyylikyyttä ja erotut positiivisesti.

Posliiniemaloitujen talonumeroiden historia

Kun nykyaikaiset talon numerointijärjestelmät alkoivat syntyä 1800-luvun Euroopassa, emaloiduista posliinikylteistä tuli suosittuja koko Keski- ja Pohjois-Euroopassa. 1850-luvulle mennessä posliinisiä talonumeroita ja katukylttejä valmistettiin suurissa määrin, vaikkakin käsityönä. Kyltit valmistettiin perinteisesti sinisellä taustavärillä ja valkoisella numeroinnilla, joten tästä väriyhdistelmästä tuli aikakaudelle tyypillinen. Näihin käsintehtyihin ja säänkestäviin talonumeroihin viitataan joskus ranskalaisina talonumeroina. Niiden saatavuus heikkeni toisen maailmansodan lopussa, kun muut kyltinvalmistustavat korvasivat vanhat tekniikat.


Tiesitkö, että emalikyltti täyttää nuo kaikki kriteerit?

Siksi se on täydellinen vaihtoehto kotisi talonumeroksi. Me Ramsignilla olemme valmistaneet niitä jo vuodesta 1991. Herätimme henkiin tanskalaisen jalon perinteen. Korkealaatuiset emalikylttimme valmistetaan käsityönä perinteisiä käsinkaavausmenetelmiä käyttäen. Jokainen kyltti on siis uniikki, käsityönä valmistettu. Kylttiemme pohjoismainen design on ajattoman kaunis, joten siihen ei kyllästy vuosienkaan saatossa, eikä se poistu koskaan muodista. Ramsign on tanskalaista suunnittelua, joka saa inspiraationsa historiasta, kuten esimerkiksi valmistamamme talonumerot. Muotoilu on pelkistetyn kaunista ja käytännöllistä. Vanhan ajan talonumero näyttää aina tyylikkäältä, joten se sopii mihin tahansa taloon hienosti. Ramsign on niin korkealaatuinen, että värit pysyvät hohtavan kirkkaina. Kyltti ei haalistu tai näytä vanhalta vuosikymmenienkään päästä. Emalikyltti sopii hienosti mihin tahansa taloon tai rakennukseen, olipa kyseessä moderni tai vanha rakennus. Sen voi laittaa niin sisälle kuin ulos. Se voi olla osa sisustusta tai hieno yksityiskohta, jolla korostaa talosi ulkonäköä ja arkkitehtuuria. Se on helppo pitää puhtaana, jopa graffitista. Kaunis talonumero kruunaa kotisi ja tekee siitä vieläkin erityisemmän. Se toivottaa sinut tervetulleeksi joka kerta, kun tulet kotiin. Kun kyltti on asetettu paikoilleen, sinun ei tarvitse kuin nauttia siitä. (CTM) Löydä oma numerokylttisi kotiisi tai mökille